KVALITA
KVALITA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Jedním z nejdůležitějších cílů Politiky jakosti a bezpečnosti potravin společnnosti je zajištění kvalitní a zdravotně nezávadné výroby produktů. Bezpečnost potravin je sledována v průběhu celého výrobního řetězce, od surovin až k finálnímu výrobku. Je neustále zlepšována spolupráce s dodavateli zboží a ingrediencí pro výrobu. Veškeré zboží a ingredience pro výrobu pocházejí jen od ověřených dodavatelů a procházejí kvalitativní kontrolou. Další kontroly probíhají v jednotlivých fázích výroby a před uvolněním výrobku pro distribuci prochází výrobek sítí výstupních kontrol.
Ve společnosti je zaveden „Bezpečnostní program“, který umožňuje pomocí nastavených preventivních opatření minimalizovat riziko úmyslného poškození výrobků společnosti, a tím i jejích zákazníků. Pro zajištění kvalitní, bezpečné a zdravotně nezávadné výroby produktů je využíváno dalších metod a nástrojů jako je HACCP a systém Správné výrobní a hygienické praxe. Velká pozornost je věnována i bezpečnosti, zdraví lidí a ochraně životního prostředí.
Od roku 2007 je ve společnosti zaveden komplexní systém řízení kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin, který je v souladu s normou EN ISO 22000:2019. V roce 2014 byl tento standard rozšířen o jeho nadstavbu FSSC 22000 (Food Safety System Certification). V roce 2012 byla společnost zařazena do systému ekologického zemědělství a získala Certifikát pro výrobu a obchod s BIO potravinami.
Společnost LYCKEBY CULINAR a.s. je od roku 2017 registrována v systému SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange). Společnost je auditována na základě ETI kodexu (ETI kodex byl založen Mezinárodní organizací práce Internacional Labour Organisation – ILO na základě pracovních postupů) nezávislou certifikační a auditorskou společností, kde auditovanými oblastmi jsou životní prostředí, zdraví a bezpečnost při práci, pracovní etika a pracovní standardy.
NAŠE SPOLEČNOST
KONTAKT
Martina Sládková
zmocněnec pro jakost
+420 734 366 236
martina.sladkova@culinar.cz